dimecres, 14 de febrer del 2007

ETO'O ATERRA A VILAFRANCA

Acabo d'escoltar a la ràdio que el 66% dels catalans opinen que haurien de fer fora l'Eto'o del Barça. Observareu que hi ha dues coses repetitives en la meva vida: la ràdio i la commoció que em produeix estar d'acrod amb la majoria o amb els americans. Haig de tornar a justificar-me per aquesta concomitància no volguda. I és que a Eto'o haurien de fer-lo fora del Barça o, millor encara, fer-lo jugar al filial.
Potser n'esteu tips de l'afer ja (i el que us queda), però hi ha una cosa que em revolta profundament: la incoherència. Que un paio aprofiti un acte, suposadament humanitari-benèfic, per a fer una exhibició de mala educació, de prepotència, de fatxenderia amb el paisatge de fons d'uns nens (de l'escola de futbol de Vilafranca), que tot sigui dit, acaben fugint del seu costat, espantats pel to del Samuel, és un fet que descriu el personatge. Si afegim declaracions sotto voce del tipus: "jo sóc famós i m'emporto els diners, vosaltres digueu el que vulgueu", la valoració només que pot ser nefasta. No cal afegir que no és la primera vegada que fa alguna bretolada així i que ja és prou greu que es negui a jugar, ni que siguin trenta segons.
Sincerament, m'amoïna que aquest home sigui la imatge per a qualsevol nen o adolescent. Si se'n surt amb la seva, si no passa res, que és el que em temo, si tot es queda en l'aire perquè l'equip (els resultats) no pot patir daltabaixos que el desfermi, el mésqueunclub haurà fet arribar a la gent del país un missatge patètic: tot s'hi val per guanyar, fins i tot, permetre que un eixelebrat, per molt bo que sigui, faci i digui el que li roti. Potser l'Eto'o tingui l'ipod enganxat a les orelles massa temps??

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Has pensat que no hi ha millor propaganda del seu llibre i de la seva fundació d'ajuda al Camerun que montar l'espectacle que ha muntat?
Suposo que només per aquest fet, algun llibre més es vendrà perquè senzillament va ser el del dia de l'espectacle.

Alejandro Darias Mateos ha dit...

Hola, Rafel. T'escric en català a partir d'ara, ja que és l'idioma del teu blog.

L'Eto'o es un autèntic impresentable que desgraciadament aprofita que Rijkaard es massa bona persona per fer de les seves:

- "Madrid, cabr--, saluda al campeón."
- Numeret en Antena3 quan estava convidat com a comentarista en el partit contra el Chelsea al Camp Nou.
- Numeret al Bernabéu al famós 0-3 de 2006.
- L'incident amb el Lluís Aragonés...

I més que no recordo ara.

Al carrer amb ell.

Salutacions, Alex

Alejandro Darias Mateos ha dit...

Sembla que no hi hagi passat res.
O en Rijkaard és un geni o realmente han pensat fer-li un regalet a Eto'o al final de la temporada i esperar.

Oblidava l'incident penós a la Romareda l'any passat, quan va intentar sortir del partit perqué uns energúmens radicals del Zaragoza li escridassaven insults racistes.

És clar que els radicals del Zaragoza ténen l'inteligencia d'una cria de mosquit, però a l'Eto'o li paga el seu club per jugar i no per plorar per quatre ases.

Salutacions.

Rafel Marco i Molina ha dit...

Roger,
crec que en l'escrit ja he deixat clar que no m'interessa l'arribada sinó el camí. I crec que tots plegats hauríem de fer-nos-ho mirar. No tot s'hi val, almenys des d'un punt de vista ètic.
Gràcies pel comentari.

Àlex,
en primer lloc gràcies per les teves col·laboracions, sempre interessants i, per altra banda, t'agraeixo això de la llengua, encara que no calia, però gràcies per l'esforç. En quant a Eto'o, ja ho preveia: a matar l'aranya. Ni disculpes, ni declaracions de Laporta (que és un impresentable, sinó mireu el paper del "cunyadíssim"), ni res de res.

A reveure.